Werken met Smartschool?

Waar vind ik SmartSchool?

Je kan smartschool bereiken via deze website http://handelsschoolaalst.be of rechtstreeks via http://handelsschoolaalst.smartschool.be

Hoe moet ik inloggen?

Na het intikken van het adres zie je het hoofdscherm van het schoolplatform. In de rechtermarge zie je het inloggebied.

Vul je gebruikersnaam in (eerste letter van de voornaam van de leerling, gevolgd door de familienaam, allemaal kleine letters) en het zelfgekozen wachtwoord (voor de leerling) of het ontvangen wachtwoord (co-account ouders).

Klik op ‘aanmelden’.

 

 

Het hoofddoel van SmartSchool is het ondersteunen en begeleiden van de leerlingen. De Handelsschool kiest er echter ook voor de ouders toegang te geven. Daarom is er het bijkomend wachtwoord, de co-account. Deze geeft ouders de mogelijkheid om zoon of dochter nog beter op te volgen. Daarenboven krijgen ze een aparte berichtenmap voor communicatie met leerkrachten, secretariaat, directie en leerlingenbegeleiding.

 

Skore

Skore is het puntenboekje van SmartSchool, hier kunnen jullie alle punten van de taken en toetsen bekijken, alsook de rapporten.

Bij ‘Mogelijkheden’ zie je de optie ‘Skore puntenboekje’. Éen klik hierop toont je de punten voor de vakken die je volgt. Deze optie is ook beschikbaar voor de co-account zodat je als ouder steeds op de hoogte bent van de evaluaties van uw zoon of dochter.

 

 

Voor vragen of problemen kan je ook steeds terecht op het leerlingensecretariaat, bij Mevr. De Winter.

 

Ook voor onderweg

De Smartschool App is de ideale aanvulling op het gebruik van Smartschool via je browser. De dingen die je het meest gebruikt, vind je terug in de App. De duidelijke startpagina toont je in één oogopslag wat er nieuw is en dankzij de push notificaties mis je geen enkel berichtmeer. Deze app is gratis te downloaden